Mijn rijles bloopers

Gisteren moet een van de meest stressvolle dagen uit mijn leven geweest zijn… ik had namelijk mijn rijexamen. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost maar vanaf heden mag ik mij eindelijk de trotse eigenaar van een rijbewijs noemen! :)

Om iedereen die nog bezig is of moet beginnen met rijlessen een hart onder de riem te steken, volgen hier enkele van mijn grootste bloopers tijdens de vele rijlessen die ik genomen heb. Want alle begin is moeilijk. En achteraf gezien stiekem ook wel een beetje grappig…

car-516373_640

♦ Na drie seconden tevergeefs proberen om de auto te starten zien dat de handrem nog opstaat. Aaaah, vandaar…

♦ Willen vertrekken op een bergop en in plaats van vooruit te rijden, plots spontaan achteruit beginnen bollen. Dit was niet de richting die ik in gedachten had!

♦ Door een paniekaanval vanwege alle voorrangen van rechts en kriskras overstekende voetgangers aan 5km/u rijden in het stadscentrum. Ik denk dat er schildpadden zijn die mij moeiteloos zouden voorbijgestoken hebben.

♦ Proberen vertrekken in derde versnelling. Waarom doet die auto nou zo raar?!

♦ Proberen achteruit parkeren in eerste versnelling. Je zou nochtans denken dat het woord ‘achteruit parkeren’ je doet beseffen dat je de auto in ‘achteruit’ moet zetten. Maar nee, helaas.

♦ Stilvallen. Gewoon, zomaar.

♦ Een verbodsbord helemaal niet zien. Echt, WAAR dan?!

♦ Dénken dat je een verbodsbord gezien hebt. Stressvolle momenten tijdens rijlessen kunnen blijkbaar leiden tot hallucinaties.

♦ Je jas en handtas in de koffer willen leggen, en de koffer niet openkrijgen.

And many, many more… :D Maar ach, foutjes zijn er om uit te leren toch? ;) De boodschap is steeds: blijven volhouden en dan kom je er wel. Nu ik eindelijk mijn rijbewijs heb, droom ik trouwens volop van een roadtrip!

Route-66

Hoe ging leren autorijden bij jullie? :)

12 Comments

Geef een reactie

Close