• Home
  • /
  • Literatuur
  • /
  • Leestip: Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Leestip: Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Het Belgische weer lijkt momenteel zijn uiterste best te doen om ons te laten geloven dat het herfst is. In afwachting van het ons beloofde zonnetje speel ik het spel mee en kruip ik in de zetel met een dekentje en warme chocolademelk. En met een goed boek natuurlijk.

Voor de blogtour van Meis & Maas las ik het kinderboek Stein Knap en de parallelle universums. Een boekje  van 256 pagina’s met een cover om bij weg te dromen. Als iemand mij ooit vraagt wat het precies is dat ik aantrekkelijk vind aan een boekcover stuur ik gewoon een foto van dit boek door.

En hoewel ik het stiekem eigenlijk niet verwacht had, bleek de inhoud van dit boek net zo betoverend te zijn. Stein Knap en de parallelle universums vertelt het verhaal van een jongen die net zijn moeder verloren is. Wanneer zijn vader iets mompelt over kwantumfysica en parallelle universums gaat Stein op ontdekking uit. Een kartonnen doos, de computer van zijn moeder, een kat, een banaan en Stein is klaar voor zijn ultieme experiment… Het vinden van een parallel universum waar zijn moeder nog leeft.

Wat dit boek naast de enorm vlotte schrijfstijl, doorspekt met originele metaforen en een sterk vleugje humor hier en daar, zo hartverwarmend maakt? Dat is het gevoel van hoop dat het verhaal je bezorgt. Stein reist door tijd en ruimte om herenigd te worden met zijn moeder. Het is een heel aandoenlijk boek dat wetenschap, rouw en enkele levensvragen met elkaar weet te verweven tot een prachtig geheel. Origineel, warm en charmant zijn maar enkele woorden die mij te binnen schieten wanneer ik dit boek wil beschrijven. Afsluiten doe ik met het hoopvolle besef van Stein dat we allemaal uit sterrenstof bestaan.

Een aanrader voor kinderen maar stiekem ook voor een al iets ouder publiek zoals mezelf ;)

Titel: Stein Knap en de parallelle universums ♦ Auteur: Christopher Edge ♦ Genre: kinderboek 10+ ♦ Uitgeverij: Meis & Maas ♦ Aantal pagina’s: 256
** dit boek is een recensie-exemplaar

Geef een reactie

Close