• Home
 • /
 • Persoonlijk
 • /
 • Over bloggen en de onzekerheden die ermee gepaard gaan

Over bloggen en de onzekerheden die ermee gepaard gaan

Natuurlijk vind ik bloggen ontzettend fijn (duh!). Je kan je creatief met woord en beeld uitleven, je leert nieuwe mensen en merken kennen, en af en toe geniet je van enkele voordelen. Voor mij brengt bloggen soms echter ook enkele onzekerheden met zich mee.

Waar wil ik heen met mijn blog?

Levensvragen reflecteren zich bij mij ook op mijn blog. Waar wil ik heen met mijn blog? Wil ik bloggen over één specifiek onderwerp (zoals eigenlijk alle blogtips aanraden) of gewoon over alles wat ik leuk vind? Maar wordt het dan geen onoverzichtelijk rommeltje? En wil überhaupt nog maar iemand lezen over vanalles een beetje?

Je had het vast al gemerkt. Geboren twijfelaar, hierzo! Lifestyleblog? Boekenblog? Filmblog? Fashionblog? Interieurblog? Reisblog? Uiteindelijk koos ik ervoor om mijn blog als lifestyleblog te bestempelen en op max. 4 onderwerpen (fashion, literatuur, interieur en hotspots) te focussen. Al durf ik niet zweren dat ik daar in de toekomst nog steeds zo over zal denken.

Nieuwe mensen en merken ontdekken? Awkward!

Het is geen geheim dat ik mijn avonden het liefst met vriendlief en Netflix doorbreng en mijn dagen met vriendinnen in gezellige koffiebars. Ik ben enorm introvert en hoewel dat deeltje nieuwe mensen en merken leren kennen en evenementen of persevents bezoeken mij heel erg vrolijk maakt, zit hier voor mij ook een keerzijde aan. Naast boeiend, geweldig en spannend vind ik het vaak namelijk ook gewoon eng. Echt. Een beetje maar.  Gelukkig is het al die stress en awkwardness meestal wel waard.

Belgische fashionblog

Waarom zou ik nog bloggen?

Naast zelf bloggen, volg ik ook met plezier vele andere bloggers. Geweldige bloggers. Met Google Analytics cijfers om even van naar adem te happen. Twitter kings en Instagram queens. En dan vraag ik mij vaak af of die blog van mij nu eigenlijk wel nut heeft. Het eerlijke antwoord op die vraag is waarschijnlijk gewoon niet. Maar hé, echt erg is dat ook niet. Soms moet je stoppen met jezelf of in dit geval je blog te vergelijken en gewoon genieten van wat het wel is. Want stiekem is bloggen natuurlijk gewoon heel leuk.

Wat vinden jullie het grootste voor- en nadeel aan bloggen?

10 Comments

 • Froy

  7 mei 2017 at 16:02

  Ik blog ondertussen al zo’n 11 jaar en het is valt waarschijnlijk onder geen enkele categorie te bestempelen. Al sinds het begin is het een soort online dagboek waar ik deel wat ik fijn vind, wat ik doe, wat me bezig houdt,… Soms fijn om voor mezelf door te bladeren, soms fijn omdat mensen ook reageren op wat ik schrijf. Misschien scoor ik niet de hoogste views en lezers, maar ik ben nooit beginnen bloggen voor die cijfertjes (al vind ik het natuurlijk super als een artikel goed gedeeld en gelezen wordt!).

  Nu ik werk is het soms wat moeilijk om gevarieerd en tijdig te bloggen waardoor het vaak in weekends een hele hoop bijwerken en lezen is, maar toch wil ik het bloggen niet opgeven, ondanks het soms iets te lang stil is nu… :D

  Beantwoorden
  • jolienadp

   7 mei 2017 at 17:20

   Dat online dagboek gevoel is inderdaad echt fijn :) Sinds ik werk heb ik ook meer moeite om gevarieerd en tijdig te bloggen maar zoals je zegt… niet meer bloggen kan ik mij eigenlijk niet voorstellen ^^

   Beantwoorden
 • Lyanne

  7 mei 2017 at 22:13

  Ooooh zo herkenbaar! Vooral de vraag of je meerdere categorieën op je blog moet hebben en waarom je überhaupt blog. Ik vind bloggen ontzettend leuk, maar soms is het frustrerend als je zulke goede cijfers van andere bloggers hoort haha. En meerdere categorieën: ik ben er ook voor gegaan. Het is gewoon leuker om meerdere onderwerpen uit te lichten. ;) Ik vind je blog in ieder geval superleuk. :)

  Beantwoorden
 • zwartraafje

  8 mei 2017 at 16:24

  Het leukste aan bloggen vind ik dat je een uitlaatklep hebt voor je passie, dat je in contact komt met mensen die eenzelfde passie delen of mensen die je andere passies leren kennen. Maar ook het feit dat ieder voor zichzelf kan én mag kiezen wat voor hem/haar het beste aanvoelt. Voor mij werd dat een boekenblog maar voor jou ik dat een combinatie van verschillende interesses. Het kan gewoon allemaal en dat maar het voor mij zo bijzonder.

  Een minpunt … tja, dat ligt grotendeels aan mezelf. Ik ben iemand die alles steeds zo goed mogelijk wilt doen en nogal snel aan zichzelf twijfelt. Daarom moet ik me ook regelmatig voorhouden dat er geen echte verplichtingen verbonden zijn aan het bloggen. Lukt het een keer wat minder dan daalt de frequentie van mijn blogposts even, kan ik me even wat minder op het lezen focussen dan verschijnen er tijdelijk wat meer andere blogposts, …

  Beantwoorden
 • Rowan

  8 mei 2017 at 18:38

  Natuurlijk zullen er altijd blogs zijn die groter zijn dan jij. Maar uiteindelijk gaat het toch ook om het plezier dat je er zelf uit haalt? :) Dat heb ik in ieder geval!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Close